Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je u posjetu predsjednika Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” prof. dr. Sanjina Kodrića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ dr. Nikolu Čiču.

Tom prilikom su se prof. dr. Sanjin Kodrić i dr. Nikola Čiča zahvalili gospodinu Bakiru Izetbegoviću na institucionalnoj i budžetskoj podršci koja je pružena nacionalnim kulturnim društvima “Preporod”, „Napredak“, „Prosvjeta“ i „La Benevolencija“.

U razgovoru je istaknuto da je institucionalna podrška navdenim društvima od velikog značaja za njihov razvoj i kontinuitet aktivnosti putem kojih se jača i međusobno povjerenje, ali i povjerenje nacionalnih kulturnih društava i države.

Gospodin Bakir Izetbegović je naglasio da će se nastaviti zalagati za stvaranje što boljih uvjeta za rad nacionalnih kulturnih društava, jer ona svojim aktivnostima na najboji način prezentiraju specifičnosti, bošnjačkog, hrvatskog, srpskog i jevrejskog naroda u BiH dajući tako snažan doprinos kulturnom bogatstvu zemlje.