Izetbegović se sastao sa direktorom Ureda za Jadransku i regiju Balkana Ministarstva vanjskih poslova Italije i ambasadorom Italije u BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa direktorom Ureda za Jadransku i regiju Balkana Ministarstva vanjskih poslova Italije Andreaom Casconeom i ambasadorom Italije u Bosni i Hercegovini Marcom Di Ruzzom.
 
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.
 
Direktor Cascone je istaknuo da je Bosna i Hercegovina ključna za stabilnost cijelog regiona, te da Italija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.
 
Također je razgovarano o evropskom putu Bosne i Hercegovine. Izetbegović je upoznao Casconea sa aktivnostima na provedbi reformi koje su ključne za nastavak puta Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji, sa posebnim fokusom na aktuelne razgovore o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva.
 
Cascone je prenio bezrezervno opredjeljenje Italije za inteziviranje procesa širenja Evropske unije na Zapadni Balkan, te je pružio punu podršku provedbi reformi koje bi omogućile integraciju Bosne i Hercegovine i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.