Kandidati Gradskog odbora SDA Tuzla za sve nivoe vlasti večeras su se predstavili građanima u naselju Slavinovići.

Salko Bukvarević, predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, kazao je da s obzirom na sve dobre rezultate koje je SDA postigla u prethodnim periodima, očekuje da građani 7. oktobra jasno prepoznaju one ljude koji znaju i namjeravaju voditi odgovornu politiku, ljude koji znaju voditi političke procese i koji će to raditi u interesu države Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije
– ” Takve ljude ima samo jedna stranka – SDA! Takvi su naši kandidati iz GO SDA Tuzle i takav je naš Šefik Džaferović. Znam da građani Tuzle nikada nisu podržavali nikakve autonomije ni u ranijem periodu, uvijek su se patriotski borili za državu Bosnu i Hercegovinu. Vjerujem da će na ovim izborima 7. oktobra svojom savješću i olovkom poslati poruku onima koji žele od našeg grada i kantona da prave nekakve autonomije, da ga odvajaju od države Bosne i Hercegovine, da su prozreli te njihove loše namjere i da će dati glas Stranci demokratske akcije i probosanskim patriotskim strankama koje ovaj grad i kanton vide kao sastavni dio države BiH. ” – kazao je Bukvarević koji je posebne selame uputio porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, svojim saborcima demobilisanim borcima, pripadnicima ARBiH i MUP-a BiH.

Tuzlarije
Kandidatkinja za Skupštinu TK na rednom broju 38 Sanita Bajramović, profesor razredne nastave, istakla je da će se ukoliko bude izabrana kao poslanik u Skupštini, zalagati za poboljšanje uslova rada u obrazovanju.

” Želimo provjeren i kvalitetan sistem obrazovanja, besplatne udžbenike, da olakšamo roditeljima. Usklađivanje zakona i podzakonskih akata će pomoći prosvjetnim radnicima koji više od decenije prolaze golgotu konkursnih procedura na području TK, a sa njima zajedno učenici i njihovi roditelji. Pošto definitivno potvrđujem tezu da ” na mladima svijet ostaje”, želim da učestvujem u stvaranju perspektivnije budućnosti svih mladih u našoj zemlji. Zalagat ću se za formiranje kantonalnog fonda iz kojeg bi se finansirali svi društveno korisni projekti mladih ljudi, asistenata na fakultetima i mladih naučnika. Trebamo zadržati mlade ljude u BiH, pružiti im jednaka prava i mogućnosti. ” – kazala je Sanita Bajramović.

Tuzlarije
 

Tuzlarije
Prof.dr. Zijad Džafić kandidat je SDA Tuzle za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, na rednom broju 4.

” Kao kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, kao ekonomista posebno ću se zalagati za: poboljšanje poslovnog okruženja, u kojem će se pojednostaviti poslovanje preduzeća te drastično smanjiti broj procedura, vrijeme i troškovi za osnivanje novih malih biznisa ; podršku poslodavcima, kroz smanjenje direktnih i indirektnih nameta, te oslobađanje plaćanja PDV-a izvoznicima i poljoprivredi; kroz sistemsku analizu svih područja u Tuzli i TK, zalagat ću se za osnivanje poslovnih zona i inkubatora, tehnoloških parkova u kojima će mladi ljudi sa poslovnim idejama moći besplatno poslovati i dobiti savjetodavne usluge ; zaštitu domaće proizvodnje kroz carinsku politiku, te jačanje realnog sektora ; za uvođenje preduzetničkog obrazovanja od osnovnih škola do postdiplomskog studija, za ubrzanu tranziciju ka tržišnoj privredi ” – kazao je Džafić i dodao da smatra da će se realizacijom navedenih mjera godišnje omogućiti sredstva za povećanje plata, penzija, boračkih primanja itd., što će dovesti do boljeg standarda građana.

Tuzlarije
 

Tuzlarije
Na skupu su se obratili i kandidati za Parlament FBiH Salko Zildžić,diplomirani profesor sporta (3), Alma Fejzić, diplomirani pravnik (6), Amila Bećirović, specijalista porodične medicine, ljekar savjetnik u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK (11) ; kandidati za Skupštinu TK magistar medicinskih nauka Zumra Begić, specijalista ginekologije i akušerstva (2), Srđan Mićanović,diplomirani inženjer tehnologije (15), Emir Razić, saobraćajni tehničar (22), Sadika Prohić bachelor pedagogije/psihologije, Beriz Sakić, bachelor ekonomije i bachelor saobraćaja (32), Lejla Kaplan, diplomirani pravnik (36), a kao gost je prisustvovao i Midhat Čaušević kandidat SDA za Skupštinu TK (10), predsjednik Asocijacije mladih SDA TK.

Skupu je prisustvovao i Šerif Patković nekadašnji komandant 7. muslimanske brigade, te Zlatan Mešić sin rahmetli kapetana Hajrudina Mešića.

Tuzlarije
Prije početka skupa kandidati GO SDA Tuzla su proučili fatihu i položili cvijeće na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima koje se nalazi u MZ Slavinovići.