Šesnaesti po redu predizborni skup SDA Visoko održan je večeras u prostorijama Stranke Demokratske akcije. Skup su organizirale žene iz Asocijacije Fatma i Asocijacije žena SDA.

Tom prilikom predstavljeni su kandidati  SDA Visoko za kantonalno i federalno zakonodavno tijelo. Činjenica da su predstavnici SDA Visoko na predstojećim izborima u ravnopravnom odnosu žena i muškaraca govori u prilog ideji promoviranja žene kao stuba društva.

Žar s kojim su aktivistice ove dvije asocijacije organizirale ovakav skup zaista je bio impresivan. Prostorije Stranke bile su tijesne da bi primile sve zainteresirane žene i na to smo izuzetno ponosni. Skup je uveličala i prva predsjednica Fatme Visoko gospođa Samija Burić.

Inspirativni govor predsjednice Asocijacije Fatma gospođe Lamije Čehajić popraćen je gromoglasnim aplauzom.

Žena kao stub porodice zasigurno je spremna nositi na sebi i odgovornost za pokretanje pozitivnih promjena u društvu. Bošnjakinja je na svojim plećima iznijela agresiju na BiH ne štedeći sebe, i ponosno dajući sinove za oslobođenje domovine. Taj detalj mora zlatnim slovima biti upisan u našu noviju historiju.

Snažne poruke ujedinjenosti naroda oko stranke koju je osnovao narod poslane su sa večerašnjeg skupa. Vrijeme eksperimentiranja s domovinom je iza nas i narod koji bira u vlast sebe i svoje predstavnike nezaustavljivo ide u smjeru prosperiteta.

Građani sve više hrle u prostorije i tokove najdržavotvornije stranke i sedmi oktobar će potvrditi da Šefik Džaferović i Stranka demokratske akcije imaju snagu naroda!