Vijesti / Novosti

Džaferović u posjeti Unsko-Sanskom kantonu

Objavljeno: 26.03.2022. u 21:42

U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu, Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, sastao se danas Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća i Zulfikarom Handukićem, predsjedavajućim GV Bihać.

“Za mene je Grad Bihać i USK-a od posebnog značaja i drago mi je da smo na državnom nivou riješili problem kampa Lipa uz naravno podršku Grada Bihaća i tu ćemo i dalje biti lider kroz resorno državno ministarstvo kako bi smo migrantsku krizu držali pod kontrolom"- istakao je predsjedavajući Džaferović. 

Prema riječima gradonačelnika Fazlića danas je još jednom istaknuta spremnost državnog i federalnog nivoa vlasti da se realizira projekat aerodroma Bihać kao strateškog projekta ovog dijela BiH.

"Upravo kroz projekat aerodroma mi smo pokazali jedinstvo i pokazali da svi možemo bez obzira na politike stati iz projekata koji su od značaja za ovaj kraj"- kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Sastanku su prisustvovali i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH, federalni i kantonalni zastupnici i gradski vijećnici.