U organizaciji Stranke demokratske akcije večeras su održani centralni predizborni skupovi u Teočaku, Srebreniku i Čeliću. Na svakom od ovih skupova obratili su se kandidati SDA na svim nivoima vlasti za predstojeće Opće izbore.

Javnu tribinu u Teočaku otvorio je načelnik općine Taib Muminović, predsjednik SDA Teočak, koji je prisutnima poručio da iza slobodnog Teočaka stoje duše šehida koji su se borili za svoje ognjište pod zastavom ljiljana i SDA, te da se to nikada ne smije zaboraviti.

Simpatizerima stranke su se obratili Safet Softić nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, Bego Gutić nosilac liste SDA za Skupštinu TK, Amir Fazlić predsjednik KO SDA TK, te Suada Džuzdanović kandidat SDA za Skupštinu TK.

-SDA je jedina stranka koja je osnovana za sve narode u BiH i pripada svima nama, poručio je Softić, te dodao da je sedmi oktobar jako blizu i pozvao građane da svoj glas daju SDA i njenom kandidatu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

U svom govoru u Teočaku Gutić je podsjetio građane na nemile godine koje su iza njih i na one koje nikada ne smiju izdati i zaboraviti poput Hajre Mehića, te poručio onima koji nemaju dana staža u rovu i učešća u odbrani bilo koje općine u kantonu da zasluge iskrenih i istinskih boraca ne pripisuju sebi.

Prisutnim članovima i simpatizerima na skupu SDA u Čeliću obratili su se: Safet Softić, Amir Fazlić, Bego Gutić, općinski načelnik Sead Muminović, Amel Mehanović i kandidati SDA za Skupštinu TK: Edah Šadić, Hasan Bešić i Amra Ibrišimović, kao i kandidati SDA Čelić za Parlament Federacije: Samila Zejćirović i Mujo Jusić .

Sa centralnog predizbornog skupa u Čeliću poslana je poruka koja neosporno svrstava Stranku demokratske akcije i Šefika Džaferovića u apsolutnog pobjednika na predstojećim izborima.

U svom obraćanju  u  Srebreniku  Fazlić se prvenstveno zahvalio članovima i simpatizerima SDA na strpljenju s obzirom da su skupu u Srebreniku prethodili skupovi u Teočaku i Čeliću, a onda poručio da će SDA pobijediti na izborima ovog oktobra, posebno jer su iz redova SDA otišli oni koji su između stranke i funkcije uvijek birali funkciju, te da je SDA sada jača i bit će još više nakon sedmog oktobra.

Pored rukovodstva stranke prisutnima su se obratili i : Samra Šećić, kandidat SDA za državni parlament,  dr Ibrahim Zukić nosilac liste za Parlament Federacije, Fahreta Brašnjić kandidat SDA za Parlament Federacije na r.b.9., Haris Mehmedović kandidat SDA za Parlament Federacije na r.b.7., Fahir Zukić kandidat SDA za Skupštinu TK na r.b. 12. i Besim Salkić kandidat SDA na r.b. 27.

Pod sloganom „Snaga naroda“ predstavnici KO SDA TK i kandidati SDA u posljednjih mjesec dana obišli su svih trinaest općina u Tuzlanskom kantonu, a sa večerašnjih skupova  su poručili da je snaga naroda u narodu, nikada u pojedincu.