Vijesti / Novosti

Bakir Izetbegović organizirao iftar u Vlasenici

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović predvodio je delegaciju koja je danas posjetila Vlasenicu, gdje je organizovan iftar i druženje sa Bošnjacima iz ovog mjesta.

Objavljeno: 18.04.2022. u 21:54

Domaćini su se zahvalili Izetbegoviću na posjeti i organizaciji iftara, te su ga upoznali sa situacijom u Vlasenici i problemima sa kojima se bošnjački povratnici u ovo mjesto suočavaju.

Razgovarano je o institucionalnoj i svakoj drugoj podršci koja će omogućiti kvalitetnije i sigurnije uvjete za život Bošnjaka u Vlasenici i cijelom entitetu RS.

Izetbegović je upoznao domaćine sa aktuelnom političkom situacijom i prioritetima djelovanja u predstojećem periodu.

Dio razgovora je posvećen i zajedničkom nastupu svih probosanskih stranaka u entitetu RS, koje će nastupiti sa jedinstvenom listom na narednim Općim izborima.

Danas je, posredstvom direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović, Bošnjacima Vlasenice dostavljeno 250 paketa, a isti iznos je podijeljen i Bošnjacima u Srebrenici.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić je podsjetio na aktivnosti ovog Ministarstva u Vlasenici, te je predstavio nove programe podrške koji se odnose na zapošljavanje, pokretanje vlastitih biznisa, te infrastrukturne projekte.

FENA