U ispunjenoj sali Centra za kulturu Mostar održana je tribina Povjereništva Stranke demokratske akcije Nevesinje, na kojoj su teme bile aktuelna politička situacija u zemlji sa akcentom na nadolazeće izbore.

Salem Marić je najavio ponovnu pobjedu SDA.

Tribini su, pored velikog broja građana, između ostalih, prisustvovali istaknuti članovi SDA iz HNK, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić i povjerenik OO SDA Nevesinja Senad Kevelj.

Kevelj je,u svojstvu domaćina, upoznao prisutne o radu i aktivnostima povjereništva OO SDA Nevesinje, istakavši značaj Općih izbora 2018. Pozvao je prisutne građane, posebno one porijeklom iz Nevesinja sa pravom glasa u Mostaru i općinama HNK, da izađu na izbore i daju svoj glas kandidatima KO SDA HNK na svim listama. Podvukao je značaj glasanja za g. Šefika Džaferovića , kandidata SDA  za člana Predsjedništva BiH.

Jedan od izlagača na tribini bio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, predsjednik KO SDA HNK i kandidat SDA za Parlamentarnu Skupštinu BiH Edin Mušić, koji je istakao svoje uvjerenje u pobjedu SDA na predstojećim Općim izborima.

On je upoznao prisutne o rezultatima i aktivnostima SDA na državnom i federalnom nivou.Posebno je pohvalio rad ljudi iz Nevesinja na otkrivanju i dokumentovanju zločina počinjenih nad Bošnjacima ovog mjesta u protekloj agresiji na BiH.

Mušić je posebno podvukao da se KO SDA HNK stavlja na raspolaganje OO SDA Nevesinje i RO SDA Istočna Hercegovina u pomoći u radu i podršci projektima koje provode.

Četiri su prioritetna pravca djelovanja SDA , istakao je Mušić: očuvanje cjelovitosti BiH, država BiH, odnosno njena struktura, te ekonomija i zapošljavanje.

– Za vrijeme ovog mandata, u kojem je SDA imala vodeću ulogu, realizirane su brojne reforme. Još jednom se dokazalo da jaka SDA istovremeno znači i jaku BiH. Samo jedinstveni možemo ići naprijed – istakao je Mušić.

Šerif Špago, nosilac liste za Skupštinu HNK, prisutne je upoznao o djelovanju i realizaciji projekata u HNK, navodeći kako je ovaj kanton utjecajem kadrova iz SDA napokon finansijski stabiliziran. Istakao je ulaganja u školske objekte, infrastrukturne projekte i razvojne projekte. Pozvao je Nevesinjce da ostanu dosljedni u borbi za očuvanje države, onako kako su to radili i u najtežim vremenima, da budu jedinstveni i da na narednim izborima daju podršku listama SDA HNK i Šefiku Džaferoviću, kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić i kandidat za Predstavnički dom Parlementa FBiH, govorio je o političkoj situaciji u gradu, u realizovanim projektima. Iznio je očekivanja GO SDA na predstojećim izborima, najavio ponovnu pobjedu SDA, te pozvao sugrađane porijeklom iz Nevesinja da budu dio te pobjede, animirajući svoje komšije i prijatelje da izađu na izbore i daju glas SDA.

Velikim odzivom Nevesinjci su iskazali snažnu podršku kandidatima SDA iz HNK za sve nivoe vlasti, kao i jaku podršku Šefiku Džaferoviću, kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

FAKTOR