Prisutnima su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

U prepunoj dvorani Centra za kulturu, pred više od 150 ljudi, održan je zajednički centralni skup Odbora Gradskog područja Zapad i Jugozapad. Prisutnima su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Govoreno je i o ustrajnom radu i rezultatima kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u prethodnom mandatu te planovima za rad u budućem periodu.

SDA je snaga naroda

Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prof.dr. Elvira Dilberović, obratila se prisutnima upozorenjem da su predstojeći izbori od velike važnosti i porukama da treba birati ljude koji će raditi iskreno za narod i međusobno se podržavati, te da je SDA – snaga naroda.

„Mi smo na strani pravde! Mi smo na strani istine! Mi smo na strani opstanka. Ovo je vrlo važan period i ovo su vrlo važni izbori za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu. Imamo sposobne i čestite ljude. Možemo izabrati ljude koji će raditi iskreno i sa više merhameta.“, poručila je Elvira Dilberović.

Kandidatkinja za Skupštinu HNK Alisa Hajdarević pozvala je sve građane da izađu na izbore i podrže kandidate SDA na listama i gospodina Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva, kako bi zajednički gradili državu Bosnu i Hercegovinu.

“Želim da naša djeca ostanu ovdje, da se školuju ovdje i ulažu svoje znanje u ove prostore. Ne želim da sposobnost i inteligenciju naše djece dajemo nekim strancima koji će ih iskorištavati u mjeri u kojoj je njima potrebna. Želim da naša djeca sa svojim nenama i dedama pričaju na svom, bosanskom jeziku.”, dodala je Alisa Hajdarević.

SDA mora očuvati paritet vlasti Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago istakao je da je ubjedljiva pobjeda na prošlim izborima, sa preko 20 600 osvojenih glasova u HNK, omogućila SDA snagu da kroz paritet u vlasti spriječi negativne pojave i ostvari znatne rezultate u proteklom periodu.

„Za tri godine rada vlade uspjeli smo kanton koji je praktično bio pred bankrotom finansijski potpuno stabilizovati, vratiti preko 10 miliona KM dugova, ulagati milionske iznose u obnovu škola i objekata zdravstvenih ustanova. Povećati izdvajanja za visoko obrazovanje i stipendije. Zakonski definisati i potpuno finansirati oblast socijalne zaštite, uključujući Zakon o zaštiti porodice s djecom, te brojne druge rezultate.“, rekao je Šerif Špago.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, te kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Salem Marić, poručio je da je, osim brojnih infrastrukturnih projekata urađenih u čitavom Mostaru, ostvaren niz značajnih rezultata.

Kadrovi SDA su preko Gradske Uprave Mostar, Vlade HNK i viših nivoa vlasti uspješno stabilizirali Univerzitet Džemal Bijedić i Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić.

Urađeno je mnogo po pitanju kulture osnaženjem rada Narodnog pozorišta i Centra za kulturu. Urađeni su i pomaci u oblasti sporta, Velež koji je bio u fazi gašenja sad se bori za povratak u Premier ligu. Sve to je urađeno u vrlo složenim političkim uslovima bez Gradskog vijeća.

Sa skupa je upućen poziv članovima i simpatizerima SDA te svim građanima Mostara, da dođu na centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije u ponedjeljak, 01.10. u 20. sati. Naglašena je važnost izlaska na izbore, podržavanja liste SDA na svim nivoima, te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bljesak.info