Vijesti / Novosti

Genjac: Politički lideri su dogovorili relaksaciju odnosa na nivou države

Halid Genjac, član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH i generalni sekretar SDA, izjavio je danas da su preporuke ove komisije za potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice i Nedeljka Jovića za zamjenika ministra sigurnosti praktično rezultat razgovora političkih lidera koji su održani u proteklom perodu.

Objavljeno: 14.05.2020. u 15:18

"Očekujem da će sutra na Zastupničkom domu biti potvrđena ova imenovanja. Posljednji razgovori koji se vode između lidera poltičkih stranaka trebali bi dovesti do relaksacije odnosa, povećanja saradnje, povećane spremnosti na kompromis, ne samo u vezi s imenovanjem ova dva člana Vijeća ministara BiH", kazao je Genjac.

Brojna pitanja, kaže Genjac, čekaju Vijeće ministara i Parlament BiH da se počnu rješavati u najboljem interesu svih građana.

"O budžetu ćemo se lako dogovoriti nakon što se otklone političke prepreke za usvajanja budžeta. Što se tiče pitanja stranih sudija, to pitanje se ne bi trebalo povezivati s pitanjem budžeta", kazao je Genjac.

KLIX