Vijesti / Arhiva

Delegacija Grada Sarajevo sastala se u New Yorku, u sjedištu Ujedinjenih nacija sa visokim zvaničnicima ove organizacije.

Prijem za delegaciju koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka i […]

Objavljeno: 11.02.2020. u 14:47

Prijem za delegaciju koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić u društvu sa Nenadom Vukovićem organiziran je na godišnjicu otvorenja Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) koje je održano 10. februara na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu.
Delegacije su se u New Yorku sastale, između ostalih sa Adamom Diengom, podsekretarom Ujedinjenih nacija i specijalnim savjetnikom generalnog sekretara UN-a. Dieng je upravo zbog uspješne organizacije EYOF-a, ranije, uručio Skaki i Vukoviću posebna priznanja za doprinos saradnji, miru i dijalogu kroz uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF).
Tokom susreta u sjedištu najveće svjetske organizacije bilo je govora o pozitivnim efektima ovog sportskog događaja za Bosnu i Hercegovinu te o mogućnostima da naša država i grad budu domaćini još značajnijih sportskih smotri.