SDA Novosti
04-jun-2018

Više od 500 članova i simpatizera na iftaru OO SDA Stari Grad snažno podržalo Šefika Džaferovića


Snažna Stranka demokratske akcije garancija je jačanja i razvoja Bosne i Hercegovine, poručeno je sinoć sa tradicionalnog iftara koji je u Hotelu Europa organizirao Općinski odbor SDA Stari Grad.

Više od pet stotina prisutnih članova, simpatizera i gostiju burnim aplauzom pozdravilo je kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića te domaćina Abdulaha Skaku, gradonačelnika Sarajeva i predsjednika OO SDA Stari Grad.

Premijer Zvizdić je u svom obraćanju naglasio da SDA nikada neće odustati od zacrtanog puta odbrane i opstanka države te napretka u euroatlanskim integracijama i ekonomskom razvoju. Dao je svoju punu podršku kandidaturi Džaferovića pozivajući sve pristune da to učine te su Džaferović i Zvizdić zajedno izašli za govornicu.

– Želim posebno podržati i pozdraviti kandidata, a zasigurno i budućeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića – rekao je Zvizdić što su prisutni pozdravili burnim aplauzom.

Džaferović je poručio kako je Stranka demokratske akcije odigrala ključnu u odbrani BiH tokom agresije, ali i u periodu izgradnje države uprkos brojnim silama opstrukcije i destrukcije. Danas će SDA, kako je rekao nastaviti napredovat tim putem još snažnije te ispunjavanjem Agende 26 koja uključuje masovno zapošljavanje i rast plaća od BiH napraviti modernu evropsku državu.

– Ja sam dugo u politici na odgovornim pozicijama, bio sam portparol SDA kada je na njenom čelu bio rahmetli predsjednik Alija Izetbegović i kada smo bili u opoziciji. Ali SDA je uvijek bila prva na braniku države, radeći vrijedno i ustrajno. Zato vam poručujem: čuvajte SDA jer snažna SDA znači snažna i Bosna i Hercegovina – rekao je Džaferović.

Skaka se u kratkom govoru zahvalio Džaferoviću i Zvizdiću, ministru unutrašnjih poslova FBiH Aljoši Čampari te ostalim gostima i zvaničnicima SDA iz drugih općinskih odbora na dolasku, ističući ogromni napredak koji je postigao Općinski odbor SDA Stari Grad te ulogu brojnih članova i simpatizera koji posljednjih godina vrijedno rade na terenu u interesu svih građana i države.