Saopcenja SDA Novosti
14-apr-2017

Velika SDA-ova tribina na Ilidži: Šta se uradilo i šta će se uraditi na polju reformi i jačanja ekonomije


U organizaciji Kantonalnog odbora SDA Sarajevo na Ilidži je danas upriličena tribina na kojoj je bilo govora o brojnim aktuelnim temama.

Tribini prisustvuju Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Fadil Novalić, federalni premijer, Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, veći broj načelnika i drugih funkcionera u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Teme skupa su pitanja poput implementacije Reformske agende, ekonomska pitanja, socijalna, kao i stanje u Vladi Kantona Sarajevo, Vladi Federacije i Vijeću ministara te općenito funkcioniranju institucija na svim nivoima.

Skupu su se obratili predsjednik stranke, premijeri na svim nivoima vlasti, kao i načelnik Ilidže Senaid Memić te još nekoliko govornika.

Konaković je, između ostalog, istakao da je ekonomski uspjeh Kantona Sarajevo bio u punom zamahu u mandatima kada je SDA davala premijera i imala osiguranu većinu u Skupstini ovog kantona. Federalni i državni premijer su, između ostralog, govorili o zacrtanim i realiziranim ciljevima u toku ovog mandata.

Skupu se obratio i državni zastupnik Asim Sarajlić koji je govorio o radu Parlamenta i provedbi zacrtanih ciljeva kroz zakonodavnu vlast na državnom nivou.