Aktivnosti predstavnika SDA u vlasti
09-jul-2018

Učesnici Marša mira prošli prvi punkt na Parlogu, iz Nezuka ih ispratio ministar Edin Ramić


Oko 6000 učesnuka Marša mira prošlo je prvi punkt u mjestu Parlog. Prije kretanja na Marš mira prisutnim se obratio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić. Ovo ministarstvo najveći je finansijer organizacije Marša mira i kolektivne dženaze 11.jula u Srebrenici.

U prvi jutarnjim satima 8.jula počele su završne pripreme za polazak Marša mira u mjestu Nezuk kod Zvornika. Poslije uvodnih napomena za sve učesnike, upoznavanja sa kodeksom ponašanja i časa historije krenulo se prema Potočarima.

Od devet sati primjećene su prve grupe koje prolaze kroz kontrolnu tačku Parlog kod Baljkovice, općina Zvornik. U deset sati i trideset minuta naišla je i glavnina kolone kroz Parlog koja se zaustavila u mjestu Zulići kod Parloga.

Dok kolona još uvijek prolazi kroz prvu kontrolnu tačku na Parlogu, prve grupe stižu na Crni Vrh koji je udaljen skoro deset kilometara od Parloga. Prve lakše intervencije medicinske hitne pomoći zabilježene su na Parlogu.

Na početku kolone mogli su se vidjeti mnogobrojne ličnosti iz javnog i političkog života. Ministri u Vladi Federacije BiH Edin Ramić i Salko Bukvarević su na čelu kolone, tu je i potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović, kao i mnogi drugi.

(Zvornicki.ba)