SDA Novosti
14-maj-2018

Susreti članica SDA


Susreti članica SDA svakodnevno predstavljaju jedan kontinuitet koji je način jačanja našega jedinstva.

U subotu 12. maja 2018. godine u Kozarcu boravile su predsjednice Asocijacije „FATMA“ SDA USK-a i Asocijacije Žena SDA USK-a, Senada Kapić i Bisenija Mušedinović, sa Anitom Hodžić predsjednicom Asocijacije Žena SDA RO Bosanska Krajina. Tom prilikom razgovarano je o aktivnostima koje nam predstoje a koje su naše asocijacije ugradile u svoje planove za 2018. godinu.
Nakon radnog sastanka prisutne su zajedno sa članicama obišle Kozarac, nakon toga su sve zajedno se uputile prema Banjoj Luci te prisustvovale su manifestaciji Vrelo duhovnosti na obalama Vrbasa, a na poziv predsjednice Asocijacije „Fatma“ SDA Banja Luka Mirsade Delnezirević,koja je i organizator događaja uz saradnju sa organizacijom Majka i dijete iz Sarajeva.

Bila je ovo prilika u kojima su prisutni uživali u prikazanoj predstavi „Fatima među nama“, te ilahijama koje je interpretirao Latif Moćevič, hor Sejfullah, hor Safikada. Ovaj događaj je svojom tematikom i emocijom ostavio dubok trag na prisutne u ovim predramazanskim danima.

Priliku koristimo zahvaliti se predsjednici Delnezirević koja nam je uputila poziv za ovaj događaj.

Prema riječima predsjednice Asocijacijacije Fatma SDA USK-a, Senade Kapić : “Događaji s ovakvom tematikom vrlo su značajni za svaku zajednicu. U periodu koji slijedi nastavit ćemo sa aktivnostima čiji je cilj očuvanje i jačanje naših porodica. Osim prisustvovanja ovoj manifestaciji posebno nam je značajna i posjeta Ferhadiji. Priliku koristimo zahvaliti se našim domaćina u Kozarcu i Banjoj Luci na ukazanom gostoprimstvu.„