SDA Novosti
09-jun-2018

SDA Ilidža nikad jača počinje sa predizbornim aktivnostima


 

 

U četvrtak 7. juna 2018. godine na Ilidži je ogranizovan tradicionalni ildžanski iftar, čiji su domaćini i ove godine, kao i svake do sada, Općinski Odbor SDA Ilidža, na čelu sa aktualnim Predsjednikom Fikretom Prevljakom.

U prelijepoj atmosferi ilidžanskog objekta koji vode ilidžanski ratni vojni invalidi, pod nazivom “Izvor Bosne” bilo je prisutno više od 500 postača, uglavnom sa područja Općine Ilidža, ali su naravno došli i gosti iz drugih sarajevskoh općina i sa viših nivoa vlasti.

Pored domaćina, aktivista Stranke Demokratske Akcije, Asocijacije mladih, Asocijacije žena i Asocijacije Fatma, na iftaru su bili i predstavnici Saveza šehidskih porodica, predstavnici Policijske uprave Ilidža, poznati ilidžanski biznismeni i poduzetnici, kantonalni zastupnici, načelnici općina, ministri i premijer Federacije Fadil Novalić sa savjetnicima.

 

“Izuzetno sam zadovoljan kako nas iz godine u godinu, iz događaju u događaj, dočekaju uposlenici restorana “Izvor Bosne”. Ovdje se osjećamo lijepo i stalo nam je da se i naši gosti lijepo osjećaju. Drago nam je što je odziv veliki, ali to smo i očekivali. Naša Stranka je stabilna i jaka, naši članovi puni entuzijazma i samopuzdanja, zbijenih redova ulazimo u predstojeće predizborne aktivnosti. Za sada smo još u ramazanskoj atmosferi i spremamo se da bajramske praznike provedemo u krugu porodice, rodbine i prijatelja, kako smo to tradicionalno radili i do sada,” rekao nam je sa osmijehom na licu predsjednik Općinskog Odbora Stranke Demokratske Akcije Ilidža, general i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, gospodin Fikret Prevljak.