Saopcenja
13-jul-2017

SDA će se suprotstaviti antidejtonskoj i antibosanskoj politici Dodika i Čovića


HDZ BiH i SNSD su se jučer dogovorili da nastave politiku destabilizacije po principu “dva protiv jednog” što nikada nije donijelo dobro Bosni i Hercegovini. Drugačije ne možemo razumjeti njihovu međusobnu podršku oko diskriminirajućih HDZ-ovih prijedloga Izbornog zakona i antidejtonskog Zakona o Javnom RTV sistemu,sinhroniziranih udara na Obavještajno-sigurnosnu agenciju, kao i navodnu brigu Dodika za poziciju Hrvata u Federaciji i Čovića za poziciju Srba u Vijeću ministara BiH.
Zamjena teza sa jučerasnjeg sastanka Dodik-Čović po kojoj se Dodik brine za poziciju Hrvata u Federaciji a Čović za poziciju Srba u Vijeću ministara vrijeđa zdrav razum, ali vrijeđa i Hrvate koji žive u RS i srpske ministre koji kvalitetno predstavljaju Srbe i entitet RS u Vijeću ministara. Čović je od Dodika svih ovih 22 godine trebao da traži ravnopravan položaj Hrvata u RS s kojima se Dodik izruguje birajući im preko SNSD ministre, sudije i druge funkcionere.
SDA će se suprotstaviti antibosanskoj i antidejtonskoj politici svim zakonskim sredstvima i neće dozvoliti da ona bude realizirana.
Dodik i Čović moraju znati da u BIH i svijetu postoji dovoljan broj onih koji će spriječiti realizaciju politike novih podjela.
Budućnost ove zemlje nije u nacionalnim torovima već u rušenju barijera i reintegraciji.