OPĆI IZBORI 2018
14-sep-2018

SDA BPK GORAŽDE: Predstavljanje kandidata i Izborne platforme SDA


Uvažene građanke i građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, pred nama su veoma važni izbori i mi Vas pozivamo da podržite Stranku demokratske akcije jer:

U svim sudbinski važnim događajima i procesima koji su se odvijali u krajnje teškim i složenim okolnostima od 1990 godine do danas, kao narodna stranka političkog centra jasne evropske orijentacije (oficijelna članica Evropske narodne  partije, najveće grupacije stranaka na starom kontinentu) i kao najorganizovanija, najodgovornija i najjača politička stranka u modernoj Bosni i Hercegovini, SDA je dala dragocjen i trajan politički i historijski pečat.

Niti jedan konstruktivan, progresivan i uspješan korak kako države Bosne i Hercegovine, tako i Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, na putu ekonomske, socijalne, kulturne i svake druge društvene oblasti, nije učinjen bez ključnog doprinosa i snažnog liderstva Stranke demokratske akcije i njenih kadrova.

Iako često puta uz velike opstrukcije i gotovo neodržive koalicije, kadrovi SDA su uspjevali naći rješenja za mnoge probleme koji su godinama predstavljali teškoće za građane BPK Goražde.

Uvijek smo na prvo mjesto stavljali državu, njene građane i projekte koji su od ključne važnosti za razvoj privrede, infrastrukturnih projekata, zapošljavanja itd. Vodili smo računa o boračkoj populaciji, porodicama šehida i poginulih boraca, invalidima, povratnicima te socijalno ugroženim kategorijama.

Kadrovi SDA u Vladi i Skupštini BPK-a Goražde, kao i kadrovi koji nas predstavljaju na višim nivoima vlasti su konstantno i konkretno radili na projektima od dobrobiti za građane BPK Goražde poput cestovnog povezivanja sa Sarajevom za što su urađeni idejni i izvedbeni projekat, prostorno planska dokumentacija i obezbijeđena finansijska sredstva. Proveden je tender i odabran izvođač radova. U proteklom mandatnom periodu u BPK-a je povećan broj zaposlenih te industrijska proizvodnja i izvoz, što je znak da idemo u dobrom pravcu. Naravno, još je mnogo otvorenih pitanja i aktivnosti koje treba provesti u cilju poboljšanja životnog standarda svih građana, a sigurno je jedno, da jedino SDA ima plan i kadrove koji u ovom turbulentnom vremenu mogu provesti navedeno.

Za razliku od nekih drugih, SDA je formiranju lista pristupila veoma ozbiljno, uzimajući u obzir veliki broj parametara poput: obrazovanja, postignutih rezultata, znanja i sposobnosti kandidata, geografske, polne i dobne zastupljenosti itd. što je dalo za rezultat sigurno najkvalitetnije liste na svim nivoima vlasti.

U tom smislu kao kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva SDA je kandidovala jednog od najiskusnijih i najsposobnijih političara u BiH. Čovjeka koji u ovom turbulentnom periodu zasigurno može odgovoriti na sve prepreke koje budu stavljene pred naš narod i državu. Zato vas drage građanke i građani pozivamo da podrškom Šefiku Džaferoviću obezbijedimo brži ulazak BiH u EU i NATO. Također vas pozivamo da podržite gosp. Fehima Pleha koji je kao poslanik u Predstavničkom domu FBiH dao nemjerljiv doprinos razvoju BPK a koji se kao kandidat nalazi na listi za Predstavnički dom PS BiH, te gosp. Mensuda Borovića kao dokazanog borca za naš kanton za predstavnički dom FBiH.

Kantonalna lista SDA je spoj mladosti i iskustva, sposobnosti, znanja, konkretnih rezultata i kao takva sigurno može dati najveći doprinos bržem razvoju kantona.

U skladu sa izbornom platformom u narednom mandatnom periodu 2018-2022 SDA će nastojati: postići novi zakonski okvir podsticaja privredi i privlačenju investicija, proširiti industrijske zone i cestogradnju, raditi na porastu plaća, osavremeniti javnu službu i javne usluge, adekvatno obilježavati kulturno-historijske sadržaje, osigurati stabilno finansiranje kantona i lokalnih zajednica, obezbijediti osavremenjivanje i poboljšanje usluga u  zdravstvu, poboljšati uslove obrazovanja, povećati ulaganje u kulturu i sport.

Mi to ne možemo sami, to možemo jedino s Vama cijenjeni građani, u Vama je snaga i jedino sa tom snagom – snagom naroda možemo nastaviti graditi državu i obezbjediti svjetliju budućnost svima nama i našoj djeci.

Na kraju, poštovane građanke i građani BPK Goražde, pozivamo Vas  da izađete na izbore i glasate za kandidate na listama Stranke demokratske akcije i za kandidata SDA za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda gosp. Šefika Džaferovića,  jer samo sa kadrovima SDA možete očekivati realizaciju započetih pozitivnih aktivnosti u BPK i BiH.

KO SDA BPK