Najave
13-feb-2017

Predsjedavajući Zvizdić sutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravit će sutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića.

Delegaciju Vijeća ministara BiH, koju predvodi predsjedavajući Zvizdić, čine njegovi zamjenici, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, ministrica odbrane Marina Pendeš, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac i ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko.

Protokolom posjeta predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Vile Gorica s početkom u 10.30 sati, susret predsjedavajućeg Zvizdića s predsjednikom Vlade Markovićem i bilateralni susreti resornih ministara.

Ceremonija potpisivanja Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji i pres-konferencija predviđeni su za 12.10 sati.

Tokom boravka u Podgorici predsjedavajući Zvizdić će se susresti i s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem s kojima će razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.