SDA Novosti
15-maj-2018

Politička akademija SDA organizirala skup predstavnika političkih stranaka iz EPP grupacije


Tokom proteklog vikenda 12.i 13. maja 2018. u organizaciji Političke akademije SDA, a uz podršku fondacije “Konrad Adenauer Stiftung” u Banja Luci održan je skup predstavnika političkih stranaka iz EPP grupacije pod nazivom:”Principi budućeg rada stranaka članica EPP grupacije iz BiH u periodu 2018-2020.“

U izuzetno otvorenoj i konstruktivnoj diskusiji, učesnici su razmatrali dalje pravce rada i zajedničkog djelovanja stranaka EPP grupacije u BiH a posebno u svjetlu predstojećih općih izbora. Na početku su se prisutnim predstavnicima prigodnim obraćanjem obratili Milko Grmuša i prof.dr.Rašid Hažović direktori PA PDP i PA SDA u svojstvu domaćina i organizatora.

Takođre skupu su se obratili i direktorica gospodja Lidija Bradara u ime PA HDZ BiH i Stevan Salatić predsjednik PA SDS. Svi prisutni su zahvalili na pozivu i potvrdili kako su ovakvi skupovi jako važni i korisni u međusobnoj komunikaciji i saradnji.Politička akademija SDA će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju što bolje pripreme za predstojeće izbore.