Kongres / Konvencija
28-maj-2015

Novalić s predstavnicima BHRT-a


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas s vršiocem dužnosti generalnog direktora BHRT-a Belminom Karamehmedovićem i rukovoditeljicom Odjela međunarodnih poslova BHRT-a Lejlom Babović.

Na sastanku, održanom u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnici javnog servisa Bosne i Hercegovine upoznali su premijera sa teškom situacijom u kojoj se nalaze. Saniranje finansijskih i problema digitalizacije su njihovi prioritetni zadaci, za što su zatražili podršku premijera i Vlade FBiH.

Razgovoru je prisustvovao i specijalni izaslanik Evropske radiodifuzne unije Boris Bergant koji je predstavio moguće modalitete pomoći koju može pružiti EBU u prevazilaženju teške situacije bh. javnog servisa. Bergant je govorio i o problemima i iskustvima drugih zemalja u naplati rtv takse, koja bi mogla biti primjenjiva i kod nas, a značajno bi riješila problem s kojima se susreće BHRT.

– Nezavisni i neutralni mediji ogledalo su naše stvarnosti – naglasio je premijer Novalić te, ističući opredjeljenost da javni servis mora opstati, iskazao podršku predstavnicima BHRT-a kako bi bila pronađena najpovoljnija rješenja za problem s kojima se susreće ovaj javni servis.