OPĆI IZBORI 2018
12-okt-2018

KO SDA BPK: Izborna kampanja i izbori


Stranka demokratske akcije koristi ovu priliku da se zahvali svim građankama i građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su dali podršku kandidatima sa naše liste i time pokazali da žele nastavak pozitivnih procesa koji su se počeli dešavati na prostoru našeg kantona i države. Građani su poručili da u najvećoj mjeri podržavaju one koji rade marljivo, sistemski i planski u cilju razvoja kantona.

U izbornoj kampanji nastojali smo voditi fer i korektnu kampanju baziranu na prezentaciji ciljeva naše izborne platforme koju ćemo provoditi u naredne četiri godine a od čega će svi građani kantona i države podjednako imati koristi i nismo se obazirali na nekorektnosti i klevete nekih drugih političkih subjekata.

Rezultate izbora nećemo komentarisati do potvrđivanja izbornih rezultata, ali je evidentno da je snagom naroda odlučeno da Stranka demokratske akcije ostaje najsnažniji politički faktor u kantonu i državi. Jedno je sigurno, kroz formiranje izvršne vlasti, u kapacitetu koji budemo imali, nastavićemo borbu za razvoj kantona u svim segmentima i bolji život svih građana koji žive u njemu. Iako slijedi težak period SDA će svim problemima sigurno moći adekvatno odgovoriti.

Izbori su iza nas, ali jedan od ciljeva ovog pressa jeste da Vam, poštovane građanke i građani, uz riječi zahvale na podršci kažemo da ćemo ostati uz vas, da ćemo nastaviti provoditi projekte od značaja za razvoj kantona, da ćemo biti dostupni i na raspolaganju za rješavanjevaših problema, da ćemo nastaviti čistiti Stranku od onih koji su se ogriješili o Zakon i nisu dostojni amaneta vlasti nad našim građanima.

Podrška građana je potvrda da su prepoznati naši napori iz prethodnog mandata da, unatoč oprstrukcijama, provodimo reforme, popravljamo stanje i Bosansko-podrinjski kanton Goražde ubrzano vodimo naprijed.

Još jednom se zahvaljujemo biračima na podršci za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Šefika Džaferovića, kao i za podršku koju su pružili kandidatima na listama Stranke demokratske akcije, čestitamo pobjednicima izbora i pozivamo ih da što prije počnemo razgovore o formiranju stabilnih koalicija, koje će omogućiti nastavak realizacije započetih infrastrukturnih projekata neophodnih za ubrzan razvoj Bosansko-podrinjskog kantona, provođenje sistemskih reformi i jačanje ekonomije.