SDA Novosti
10-jun-2018

Iftaru u Bugojnu prisustvovalo preko 1000 omladinaca


Asocijacija Mladih SDA Bugojno sinoć je u restoranu Memix u Bugojnu priredila veliki omladinski iftar na kojem je prisustvovalo preko 1000 članova Asocijacije kao i simpatizera ove stranke.

Bila je ovo prilika da se skupa podijeli radost Ramazana. Vrijedni domaćini su se pobrinuli da sve izgleda besprijekorno i da se svi osjećaju ugodno. Iftar je protekao u lijepom ozračju. Uz iftar mladi su iskoristili priliku za druženje i bolje upoznavanje.

Iftaru je prisustvovala i predsjednica OO SDA Bugojno i Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

-Večeras sam gost Asocijacije mladih SDA Bugojno koji su priredili iftar povodom mjeseca ramazana. Raduje me zaista, da Stranka demokratske akcije ima jednu generaciju mladih ljudi koja njeguje svoj identitet, njeguju svoju vjeru i svoju tradiciju. Ovaj iftar večeras je u pravom  duhu te naše tradicije. Ovo je i ranije bilo, raduje me ovoliki odziv mladih. Za nas je mjesec ramazan jedan od najznačajnijih mjeseci kada smo izloženi iskušenju i odricanju, ali isto tako i mjesec ramazan je mjesec kada se duhovno nadopunjujemo, stičemo novu snagu kroz odricanje. Tako, večerašnja večer želim da prođe u dobrom raspoloženju i međusobnom jedinstvu, razmijeni mišljenja, priča – kazala je Melika Mahmutbegović.

Omladinci su nakon iftara vidno raspoloženi i zadovoljni, svoje druženje nastavili do kasno u noć. Prisutni su posebnu zahvalnost iskazali organizatorima iftara u Bugojnu.

(Bug.ba)