Aktivnosti predstavnika SDA u vlasti
06-feb-2019

Halid Genjac: Bh. blok je postupio kukavčki, ovo je bijeg u udobnost opozicije


Stranka demokratske akcije smatra da je odluka Bh. bloka o zauzimanju uloge opozicije na federalnom i državnom nivou poptuno neočekivana, prenosi FTV.
Kako smatraju iu SDA, Bh. blok kao opozicija ne može odgovoriti svim izazovima sa kojima se BiH suočava.

“Odluka govori da je Bh. blok postupio kukavički. Ne želi da prihvati odgovornost koju je dobio od birača. Bh. blok nije odgovorio na pravi način izazovu trenutka o kojem će historija suditi. Ovo je bijeg u udobnost opozicije, deklaracija, rezolucija i drugih stvari koje ne nose odgovornost”, rekao je generalni sekretar SDA Halid Genjac.

SNSD smatra da je ovo legitimna odluka političkih partija.

“Kada je u pitanju većina koja bi bila na nivou BiH, to je stvar dogovora političkih partnera na nivou Federacije BiH. SNSD smatra da politički pobjednici na prethodnim izborima, bilo bi logično, treba da konstituišu vlast i izaberu izvršnu vlast na nivou institucija BiH“, navodi Lazar Prodanović, član Glavnog odbora SNSD-a.

Podsjetimo da je Bosanskohercegovački blok u utorak poslijepodne odlučio kako neće kretati u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u FBiH i na nivou BiH.

KLIX