Aktivnosti predstavnika SDA u vlasti
07-jun-2018

Džaferović u Goraždu: SDA je imala ključnu ulogu u odbrani i izgradnji države


Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA i kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH, posjetio je jučer Goražde, gdje je prisustvovao iftaru u Islamskom centru. Ovom prilikom, Džaferović je iskazao punu podršku i poštovanje za sve ono što je Goražde, grad heroj, učinio tokom agresije na BiH.

Iftar je organiziralo Povjereništvo za Kantonalnu organizaciju SDA Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a prisustvovao mu je veliki broj članova i simpatizera SDA te predstavnici privrednog i javnog života BPK Goražde.

Džaferović je podsjetio da je Stranka demokratske akcije odigrala ključnu ulogu u odbrani BiH tokom agresije, ali i u periodu izgradnje države uprkos brojnim silama opstrukcije i destrukcije.

Danas SDA, kako je kazao, nastavlja sa radom na tom putu još snažnije, te sa ispunjavanjem Reformske agende koja uključuje unutrašnju integraciju Bosne i Hercegovine, njene euroatlanske integracije, masovnu izgradnju i zapošljavanje, kao i rast plaća i životnog standarda za sve građane BiH.

Prisutnima se obratio i predsjednik Povjereništva KO SDA BPK Goražde Mirsad Žuga koji je istaknuo da će Kantonalni odbor pokazati snagu na koju SDA, ali i država Bosna i Hercegovina, u budućnosti mogu najozbiljnije računati.

Zahvalio je zvaničnicima SDA na posjeti, te istaknuo da je siguran u pobjedu Džaferovića i SDA na predstojećim Općim izborima.

Izvor: Faktor