SDA Novosti
18-maj-2017

Doris Pack posjeti Kantonalnom odboru Asocijacije žena SDA HNK


U prostorijama Stranke u Mostaru održan je sastanak zastupnice u Evropskom parlamentu Doris Pack, sa saradnicima, sa Asocijacijom žena SDA HNK. Sastanak je realizovan u saradnji sa Političkom akademijom SDA, na čelu sa prof.dr Rašidom Hadžovićem.

U veoma konstruktivnom razgovoru razmijenjene su informacije i prijedlozi za buduću saradnju Asocijacije žena sa Asocijacijom žena Evropske narodne stranke. Stranka demokratske akcije je dio velike porodice koju čine stranke okupljene u Evropskoj narodnoj stranci, tako da je saradnja između ove dvije Asocijacije žena sasvim prirodan nastavak saradnje na nivou stranaka.

Diskutovano je o iskustvima žena u političkom životu i problemu “vidljivosti žena” na izbornim listama, kao i ostalim pitanjima sa kojima se susreću žene u političkom životu.

Gospođa Doris Pack podijelila je vrlo korisne informacije i iskustva sa članicama Asocijacije žena, za koje smo sigurni da će biti vrlo korisne u daljem radu.

Na kraju je izraženo obostrano zadovoljstvo ovim sastankom i zaključeno da saradnja između Asocijacije žena SDA i žena Evropske narodne stranke treba biti još intenzivnija.