Aktivnosti predstavnika SDA u vlasti
05-avg-2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio Ekatarinu Zaharievu, zamjenicu premijera i ministricu vanjskih poslova Republike Bugarske


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je dobrodošlicu zamjenici premijera i ministrici vanjskih poslova Republike Bugarske Ekatarini Zaharievoj. Sagovornici su naglasili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Pokazatelj toga je i zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na najvišem nivou, što doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Istaknuto je da postoji potreba za intenziviranjem ekonomske saradnje, posebno u oblasti industrije, građevinarstva i turizma.

Saradnja dvije zemlje je od velikog značaja u procesima pristupanja BiH Evropskoj uniji i NATO-u. Izražena je zahvalnost za dosadašnju podršku Republike Bugarske našoj zemlji na evropskom putu, te nada da će se ta podrška nastaviti.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, sastanku je prisustvovala savjetnica Andrijana Katić, a u ime člana Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića, savjetnica Diana Čekić.