SDA Novosti
28-jan-2019

Bratić za Faktor: Revanšizam i ružna poruka Bošnjacima u RS-u


Šalje se ružna poruka povratnicima u RS-u. Ne želim prejudicirati kako će ova inicijativa proći na Skupštini, ali sam siguran da neću mijenjati svoj kurs. Uvijek sam radio na međunacionalnom i međustranačkom pomirenju.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Senad Bratić kazao je za Faktor da PDP ovom inicijativom za njegovu smjenu šalje “ružnu poruku”.

–  Biran sam u predsjedništvo NSRS-a da bude zadovoljen Poslovnik i da se pošalje dobra poruka međunacionalnog uvažavanja i demokratije. Ako bi moja smjena doprinijela da to bude ispoštovano, sam bih glasao za nju. Međutim, smatram da je u pitanju revanšizam i ružna poruka koja dolazi iz PDP-a, a usmjerena je prema Bošnjacima u RS-u – kazao je Bratić.

On je ocijenio da je revanšizam PDP-a rezultat toga što on u svom radu nije dozvoljavao da se zastupnici ponašaju suprotno Poslovniku.

– Šalje se ružna poruka povratnicima u RS-u. Ne želim prejudicirati kako će ova inicijativa proći na Skupštini, ali sam siguran da neću mijenjati svoj kurs. Uvijek sam radio na međunacionalnom i međustranačkom pomirenju – dodao je Bratić.