Saopcenja
19-avg-2017

BiH će postati članica NATO-a bez obzira šta o tome misli Dodik


Stranka demokratske akcije (SDA) sa gnušanjem odbacuje stalne napade Milorada Dodika na Aliju Izetbegovića.

Alija Izetbegović je bio dokazani antifašista i borac za demokratiju kojeg poštuje cijeli svijet. Između ostalog,Alija Izetbegović je dobitnik najvećih svjetskih priznanja za demokratiju i sa istoka i sa zapada. Služio je u partizanskim jedinicama, a Ordenom rada odlikovan je 1975.godine.

Milorad Dodik, osim što je najobičniji šarlatan i  uopšte nije dostojan da raspravlja o Aliji Izetbegoviću, je zastupnik i promotor neofašističke ideologije koja je 90-tih godina prošlog vijeka na prostoru BiH počinila masovne zločine koji su  na kraju završili jedinim genocidom u Evropi nakon 2.svjetskog rata.

Da bi pomogao sam sebi, konačno se uljudio i postao normalan čovjek savjetujemo mu da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića.

Što se Dodikovih opservacija o NATO savezu tiče,BiH je aplicirala za članstvo u NATO uz saglasnost svih u BiH , a vodeću ulogu u tome iz entiteta RS imali su Dodik i njegovi kadrovi.

BiH će postati članica NATO saveza bez obzira na to šta o tome u ovom trenutku mislio Dodik. To od njega ne zavisi.

Što se tiče referenduma o NATO-u on BiH nije potreban, jer članstvo BiH u NATO savezu garantuje sigurnost svih u BiH  i u regionu.

Posebno su nedopustivi bilo kakvi entitetski referendumi, jer je pristup NATO-u prvorazredno državno pitanje, a nikako entitetsko.