SDA Novosti
10-nov-2017

Asocijacija žena SDA HNK i Mostar organizovale predavanja “Moj životni put”


Večeras, u organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije žena SDA HNK i Gradskog odbora AŽ SDA Mostar organizovano je motivaciono predavanje na temu “Moj životni put”. Gost je bio Fikret Hodžić, novinar i jedan od najpoznatijih tv voditelja, autor knjige “I ja sam iz Srebrenice”. Moderator tribine bila je Enisa Buzaljko, predsjednica OO AŽ SDA Stolac.
U prepunoj sali Centra za kulturu u Mostaru, tražila se mjesto više, za sve one koji su željeli da prisustvuju ovom druženju.
U ime organizatora, prisutnima se obratila predsjednica KO AŽ Alisa Hajdarović, koja se zahvalila svima na dolasku, a posebno Fikretu, koji je izdvojio svoje vrijeme i odlučio da to veče provede kao gost Asocijacije žena. Predsjednica Hajdarović istakla je da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje provodi Asocijacija žena, a da je i za naredni period planirano dosta aktivnosti, te pozvala sve žene da zajedno daju svoj doprinos i grade bolje sutra za našu djecu.
U izuzetno ugodnoj i opuštenoj atmosferi, Fikret Hodžić je podijelio svoju životnu priču sa svima prisutnim i ostavio izuzetno snažan, emotivan i motivirajući utisak na sve. U svom obraćanju prisutnima, Hodžić je maksimalno iskreno i emotivno, opisujući svoj životni put, poručio kako jaka želja i upornost svakoga mogu dovesti do željenog cilja, naglašavajući kako je samo važno da na tom putu ne ugrožavamo želje drugih. Govoreći primjere iz vlastitog života naglasio je kako se život sastoji od uspona i padova, sugerišući kako se ne smije posustajati, te da treba istrajati u ostvarenju svog životnog sna.
U ime organizatora, predsjednica GO AŽ Mostar Mumbera Berberović, gostu je na kraju večeri uručila sliku sa motivom starog Mostar.