SDA Novosti
10-apr-2018

Asocijacija žena SDA BiH primljena u članstvo EPP WOMEN


U Briselu je 09.04.2018.g. održana sjednica Glavnog odbora EPP Women, na kojoj je zvanično Asocijacija žena SDA BiH primljena u članstvo te Asocijacije. Zahtjev za prijem u članstvo EPP Women uputilo je Predsjedništvo AŽ SDA BiH, u namjeri da zauzmemo mjesto koje nam pripada ui ovoj velikoj evropskoj porodici.

Predsjednica EPP Women g-đa Dopris Pack izrazila je zadovoljstvo radom Asocijacije žena SDA BiH i našim aktivnim članstvom u porodici stranaka EPP grupacije. Istakla je da je ovo veoma bitan momenat u razvoju i unapređenju saradnje Asocijacije žena SDA sa ostalim članicama EPP grupacije.

Delegaciju Asocijacije žena predstavljala je predsjednica Asocijacije žena SDA BiH g-đa Senija Bubić i potpredsjednica g-đa Alisa Hajdarović.

Predsjednica Bubić se zahvalila predsjednici Doris Pack na prijemu u članstvo, ističući da smo, kao Asocijacija žena ponosni na zvanični prijem, i da očekujemo još bolju saradnju i podršku ostalih članica EPP-a u daljem unapređenju položaja žena u političkom i društvenom životu u Bosni i Hercegovini. Na marginama zvaničnog sastanka, u kontaktu sa ostalim članicama Asocijaciji žena SDA BiH je ponuđeno uključivanje u članstvo EU Women, što će biti jedan od narednih koraka u afirmaciji žena SDA na evropskom putu Bosne i Hercegovine.