SDA Novosti
13-feb-2018

Održana redovna izvještajna skupština Gradskog odbora SDA Cazin


Sinoć, u Kulturnom centru Cazin, održana je redovna izvještajna skupština Gradskog odbora SDA Cazin. Sjednica se sastojala iz dva dijela, radnog i svečanog. U radnom dijelu skupštine, predsjednik Almin Handanagić, predsjednik Kluba vijećnika Mirsad Alićajić, te sekretar Miskić Husnija podnijeli su izvještaj o radnom i financijskom poslovanju za 2017. godinu, kao i program rada i finansijskog poslovanja za 2018. godinu.  Izvještaji i programi rada usvojeni su jednoglasno od strane delegata.

U svečanom dijelu prisutnim članovima, simpatizerima, delegatima, gostima, koji su svojim brojnim prisustvom uveličali i još jednom pokazali da čvrsto stoje uz Ideje jedinstvene SDA, obratio se predsjednik Gradskog odbora Almin dHandanagić, te se osvrnuo na teško razdoblje u prošlosti, na izdaje i napuštanja SDA, te naglasio da su razlog ostanka i očuvanja SDA Cazin, upravo ljudi koji su sinoć napunili salu Kulturnog centra.

Gradski odbor je sinoć na skroman način pokazao zahvalnost za veliki doprinos u radu i očuvanju Gradskog odbora SDA Cazin, te najistaknutijim članovima uručio plakete za njihovu lojalnost. U ime dobitnika plaketa prisutnima se obratio i izrazio zahvalnost Edhem Veladžić bivši predsjednik KO SDA USK-a, Nijaz Hušić predsjedavajući Skupština USK-a, Esad Basagić zastupnik u Federalnom Parlamentu, te Amir Avdić zamjenik predsjednika KO SDA USK-a.

Na kraju predsjednik Almin Handanagić zahvalio se prisutnima na dolasku, te ih pozvao na pripremljenu zakusku i druženje u holu Kulturnog centra Cazin, te naglasio da će Gradski odbor nastaviti sa dodjelom plaketa istaknutim članovima i u narednom periodu .

(SDA Cazin)